sloeproeienNL nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het sloeproeinieuws en abonneer je op onze nieuwsbrief. Je ontvangt deze dan circa 4 x per jaar

Nieuws

02-02-2018 08:13

Klassementen 2018 bekend!

De genomineerde wedstrijden voor het FSN Klassement, Kuikenklassement en Grachtencup 2018 staan in de roeikalender!

 

—————

23-01-2018 20:51

Omarmband voor diversiteit

Afgelopen jaar is het Sloepweesje i.s.m. Tom in de buurt, de Driemaster en de gemeente Kaag en Braassem een project gestart om nieuwkomers te verwelkomen en een warme plek te bieden binnen hun vereniging. Dit heeft ertoe geleid dat de 9 enthousiaste heren, Labeeb, Mahmoud, Abel, Abel, Radwan, Muaid, Tesfit, Hailezghi & Fkadu afgelopen jaar hard getraind hebben met de leden van Sloepweesje en zelfs 2 wedstrijden hebben geroeid.
 
Dit jaar zet men dit project door met extra ondersteuning van "stichting de Dutch Tulip", een stichting opgericht door de bekende haagse ontwerper, Omar Munie.
 
Zoals Sloepweesje vindt dat ze onze medemens moeten helpen en daar een klein steentje aan bij probeert te dragen, streeft stichting de dutch Tulip ernaar om de integratie van vluchtelingen te bevorderen middels werkgelegenheid. Werkgevers en vluchtelingen worden in staat gesteld om op een laagdrempelige manier met elkaar kennis te maken door het creëren van stageplekken voor vluchtelingen. Daarnaast houdt de organisatie zich bezig met het geven van praktische taalcursussen aan de vluchtelingen. Tevens ontvangen ze informatie over de culturele omgangsvormen en etiquette in Nederland.
 
Omar Munie heeft een prachtige armband ontworpen en wordt geproduceerd in het duurzame atelier Dreamfactory in Den Haag door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De buitenkant van de bandjes is gemaakt van gebruikte reddingsvesten, waarmee vluchtelingen Europa levend hebben bereikt. Movement on the Ground heeft de vesten op Lesbos verzameld.
 
Door dit bandje te dragen, maak je zichtbaar dat je diversiteit als een meerwaarde ziet voor onze samenleving. Tegelijkertijd steun je vluchtelingenprojecten in instabiele landen en aan de buitengrenzen van Europa. Stichting Sloepweesje ontvangt ook een bijdrage om nieuwkomers de kans te kunnen bieden om kosteloos bij hen te kunnen blijven sporten.
 
Wil je stichting de dutch Tulip en stichting Sloepweesje steunen, bestel dan je armband via www.sloepweesje.nl/webshop/Omarmband-voor-diversiteit-p99480415 of loop binnenkort even binnen bij Tijssen watersport op de baanderij te Leiderdorp. Ook zij steunen Sloepweesje bij de verkoop hiervan.
 
Bij de ALV van de FSN op 27 januari of bij de eerstvolgende mogelijke wedstrijd kan stichting het Sloepweesje de bestelde Omarmbanden meenemen. Of indien je wenst kan men ze opsturen tegen de gebruikelijke verzendkosten.
 
Maar nog veel belangrijker! Neem eens contact op met jullie eigen gemeente om te kijken wat jullie vereniging kan betekenen om samen iets te doen voor en met de nieuwkomers.

—————

07-01-2018 16:01

sloeproeien: een document

Sloeproeien is inmiddels een serieuze sport. Ontstaan in de jaren ’50 als onderdeel van de Nederlandse Zeevaartscholen, maar inmiddels uitgegroeid tot een sport met vele sloeproeiverenigingen die recreatief roeien of met elkaar de strijd aangaan bij de vele wedstrijden die georganiseerd worden. Dit document is een naslagwerk, met een beschrijving van de geschiedenis van deze prachtige sport, een overzicht van de typen sloepen, de wedstrijden, de veiligheid en informatie over de Federatie Sloeproeien Nederland. 

Dit dynamische document krijgt regelmatig een update. De actuele versie 1.0 is van 7 januari 2018, hou de site in de gaten voor nieuwe updates! 

Voor downloaden, klik hier >>

 

—————

—————